Započeo je sedamnaesti kamp mira Friedensgrund

Mladi iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine okupili su se u Kornici u ponedeljak, 8. srpnja, kako bi sudjelovali u sedamnaestom po redu ljetnom kampu mira Friedensgrund BiH. Ovaj jedinstveni kamp organizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji  ima za cilj spajanje mladih katolika i pravoslavaca te im pružanje nezaboravnog iskustva kroz spoj zabave, molitve, učenja i timskog rada.

Ozračje kampa obilježilo je predstavljanje voditelja kampa Friedensgrund, a svi sudionici srdačno su dočekani i poželjeli su im dobrodošlicu Stefan Kukrić i Željko Maksimović, koordinatori kampa, vršnjački edukatori Ncm-a te volonteri iz Slovenije, Njemačke i Kine. Sudionicima je otkriven bogat program kampa, a potom je uslijedilo međusobno upoznavanje i podjela u grupe. U grupama su mladi dobili priliku pokazati svoje talente i kreativnost, koje će moći prezentirati drugim sudionicima tijekom trajanja kampa Friedensgrund.

Dan je završio svi sudionicima dragim trenutkom molitve u duhu Taizé-a, pružajući im priliku za duhovnu refleksiju i unutarnji mir. S nestrpljenjem iščekujući sutrašnji dan, mladi su svjesni da ih očekuju još zanimljivije i ispunjenije aktivnosti u sklopu kampa.

Ljetni kamp mira Friedensgrund BiH nastavlja s uspješnom tradicijom okupljanja mladih različitih vjerskih pozadina s ciljem jačanja međusobnog razumijevanja i mira te pružanja nezaboravnog i obogaćujućeg iskustva za sve sudionike.