Započeo ljetni inkluzivni kamp SINOPS 2024.

U ponedjeljak 22. srpnja 2024. godine, započeo je drugi ljetni inkluzivni kamp SINOPS 2024. Kamp se održava u sklopu istoimenog projekta koji je posvećen socijalnoj inkluziji osoba s intelektualnim teškoćama u Kantonu Sarajevo. Kamp će se održati od 22. do 25. srpnja u Regionalnom uredu NCM-a u Kornici u Bosanskoj Posavini, a okuplja 26 sudionika.

Okupljanje je započelo u popodnevnim satima u ponedjeljak kada su sudionike u kampu dočekali koordinator Stefan Kukrić, te tim edukatora NCM-a. Nakon zajedničke večere uslijedila je pozdravna riječ koordinatora i projekt koordinatorice iz Udruženja „Oaza“ Lejle Hreljić – Vučić te zajedničko upoznavanje i predstavljanje pravila. Uslijedila je kreativna radionica u kojoj je svaka grupa napravila svoju zastavu, a sudionici su se imali priliku zabaviti uz program koji su za njih pripremili edukatori. 

Na kampu sudjeluju korisnici Udruženja za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ iz Sarajeva. Njima su se pridružili i mladi iz Kiseljaka, Travnika te predstavnici župe sv. Luke – Novi Grad Sarajevo predvođeni župnikom. 

Projekt SINOPS posvećen je radu s osobama s intelektualnim teškoćama u Sarajevu te njihovoj inkluziji u društvo. Projekt se provodi uz financijsku podršku Caritasa biskupije Volterra iz Italije, dok u Sarajevu okuplja nekoliko partnera: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Udruženje „Oaza“ te župe Novi Grad i Stup. Osim ljetnog inkluzivnog kampa, projekt obuhvaća i razne radionice, kulturne događaje, obilaske i izlete. Projekt SINOPS nastavlja se drugu godinu za redom i već do sada iznjedrio je mnoge suradnje i benefite za korisnike s invaliditetom. 

Više informacija o događajima na drugom ljetnom inkluzivnom kampu moći ćete pročitati u narednim danima.

Stefan Kukrić