Promocija volonterske akcije 72 sata bez kompromisa

U razdoblju od 6. do 8. kolovoza 2024. godine djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. posjetili su Župu Presvetog Srca Isusova u  Prozoru, Franjevački samostan Rama-Ščit, Župu sv. Ivana Krstitelja u Uzdolu, Župu Uznesenja BDM u Osovi, Župu sv. Ante u Žepču i Župu sv. Ilije u Novom Šeheru s ciljem promoviranja osme volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja će se ove godine realizirati u razdoblju od 27. rujna do 29. rujna.

Pripreme za ovu akciju su već u punom jeku, a cilj je uključiti što veći broj mladih volontera iz različitih župa. Na sastancima koje je vodila Sara Selak, projekt koordinatorica i djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. zajedno sa kolegom Mateom Šilićem, predstavljena je akcija župnicima s kojima se također razgovaralo o suradnji na projektu i mogućnostima realizacije akcije na području župa. 

Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa okuplja mlade iz cijele Bosne i Herecgovine. Ova incijativa je prilika za mlade da se kroz volonterski rad povežu s lokalnom zajednicom, razvijaju svoje vještine i stvore osjećaj odgovornosti i solidarnosti.

Promocija volonterske akcije 72 sata bez kompromisa na području Vrhbosanske nadbiskupije i dalje se nastavlja s ciljem kako bi se što veći broj mladih, ali i župa uključio u ovogodišnju, osmu po redu volontersku akciju. 

Sara Selak