Peta javna tribina  “Mirovno obrazovanje u Bosni i Hercegovini “

Najava pete javne Tribine: “Mirovno obrazovanje u Bosni i Hercegovini “ u okviru projekta “Mladi i demokracija” 

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, u suradnji s Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, organizira javnu tribinu pod nazivom “Mirovno obrazovanje u Bosni i Hercegovini “. Tribina će se održati online putem zoom platforme 26. kolovoza 2024. godine. Početak tribine predviđen je za 19:00 sati. 

Gošća predavačica bit će MA Fatima Mahmutović, asistentica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, gdje predaje predmete na odsjeku za Sigurnosne i mirovne studije. Tokom i nakon studiranja pohađala je brojne seminare, radionice, konferencije na temu mira, izgradnje mira, suočavanja s prošlošću u Bosni i Hercegovini i regionu. Una Kovačević, dugogodišnja edukatorica Centra za mlade, bit će moderatorica tribine. 

Tribinu organizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u suradnji s Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Ova inicijativa ima za cilj promicanje važnosti svakodnevnih vrijednosti i poticanje zajednice na aktivno sudjelovanje u društvenim pitanjima.

Pristupiti online tribini možete putem linka

Meeting ID: 848 6377 9982
Passcode: 846286