Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa predstavljena na Katehetskom danu za vjeroučitelje Vrhbosanske nadbiskupije

U subotu, 31. kolovoza, u prostorijama Katoličkog školskog centra Sv. Josip u Sarajevu održan je Katehetski dan za vjeroučitelje Vrhbosanske nadbiskupije. Tijekom događaja, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. predstavili su osmu volontersku akciju 72 sata bez kompromisa, koja će se održati od 27. do 29. rujna. Cilj ove akcije je okupiti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će kroz različite volonterske aktivnosti pružiti podršku zajednici, promovirajući solidarnost i zajedništvo.

Foto: Nedjelja.ba

Foto: Nedjelja.ba

 

Anton Mislav Botica, pastoralni suradnik, i Žaklina Brnadić, projektna koordinatorica, obratili su se okupljenim vjeroučiteljima, predstavivši im važnost i povijest ovog međunarodnog volonterskog projekta. Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa svoje korijene vuče iz Njemačke, gdje je devedesetih godina prošlog stoljeća skupina mladih katolika pokrenula projekt s ciljem promicanja volonterstva i podizanja svijesti o potrebama lokalne zajednice, osobito marginaliziranih skupina. Projekt se brzo proširio po Europi, a u Sarajevo je stigao 2010. godine. Od tada se ova akcija uspješno provodi diljem Bosne i Hercegovine, a ove godine pridružit će se mladi iz Vrhbosanske, Hercegovačke i Banjalučke biskupije.

Foto: Nedjelja.ba

Foto: Nedjelja.ba

Prijave za sudjelovanje u ovogodišnjoj volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa otvorene su do 13. rujna 2024. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca na službenoj stranici Centra za mlade.

Također, ovim putem želimo zahvaliti Katehetskom uredu Vrhbosanske nadbiskupije i svim vjeroučiteljima na spremnosti i otvorenosti za suradnju, te se nadamo kako će uz njihovu pomoć važnost ove akcije doći do svih mladih naše nadbiskupije.