Poziv za sudjelovanje na godišnjoj konferenciji edukatora i partnera projekta Koračajmo zajedno

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II već jedanaest godina realizira međureligijski projekt „Koračajmo zajedno“, čiji je osnovni cilj nadilaženje predrasuda i izgradnja mira među mladima svih vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini. Projekt kroz sve aktivnosti, godišnje, okuplja preko 800 mladih iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, s ciljem što boljeg upoznavanja, te učenja o različitostima i jednakostima. Između ostalog, počekom nove projektne godine, Centar za mlade organizira godišnju konferenciju na kojoj predstavlja realizirane aktivnosti, razgovara o umrežavanju s novim partnerima, ali na poseban način promišlja o izazovima u radu s mladima na polju međureligijskog dijaloga, te predstavlja primjere dobre prakse.

Tako i ove godine za sve edukatore i partnere projekta kroz proteklu, ali i ranije godine, organizira dvodnevnu konferenciju koja će se održati 5. i 6.10. tekuće godine u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II  na adresi Gatačka 18, u Sarajevu.

Cilj konferencije je upoznavanje edukatora i partnera projekta, razmjena primjera dobre prakse, rješavanje izazova u radu s mladima, te edukacija na temu mira i pomirenja s posebnim osvrtom na međureligijski dijalog.

Napomene: Za sve zainteresirane koji žele sudjelovati na konferenciji, obavezna je prijava putem online prijavnog obrasca s ciljem što bolje organizacije samog događaja. Prijave se mogu izvršiti putem obrasca koji možete pronaći na sljedećem linku https://forms.gle/y5opG86fhYZ8NemP9  ili na web stranici www.mladicentar.org. Prijave za sudjelovanje na konferenciji otvorene su do 1.10.2024. do ponoći.

Svi partneri su pozvani sudjelovati u konferenciji prvoga dana kada će biti predstavljene sve aktivnosti kroz proteklu projektnu godinu, uz mogućnost noćenja u Centru za mlade za one iz udaljenijih krajeva.

Za edukatore je susret osmišljen na principu team buildinga, te je od velike važnosti njihovo sudjelovanje u aktivnostima konferencije oba dana, kako bi se bolje upoznali, razmijenili iskustva i upoznali s budućim aktivnostima. 

Organizator snosi troškove prijevoza, objeda i materijala te napominjemo da ukoliko je potrebno, organiziramo i noćenje za sudionike iz udaljenijih krajeva.

Više informacija vezanih uz samu konferenciju možete dobiti putem maila: aminacolakovic.ncm@gmail.com ili na broj telefona +387 33 788 406.

Uz iskrene pozdrave, pozivamo Vas da nam se pridružite i zajedno s nama budete graditelji mostova među mladima.

Željko Maksimović