Promocija volonterske akcije 72 sata bez kompromisa u Banjaluci

Povodom osme volonterske akcije “72 sata bez kompromisa”, u srijedu, 18. rujna 2024. godine, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Žaklina Brnadić i Željko Maksimović posjetili su banjalučku biskupiju, Katedralu svetog Bonaventure u Banjaluci, gdje su razgovarali sa mons. Ivicom Božinovićem i prof. Blaženkom Ivekić. Tijekom sastanka razgovarali su o akciji “72 sata bez kompromisa” te dogovorili zajednički projekat koji će uključivati učenike i župljane.

Nakon sastanka u banjalučkoj biskupiji, djelatnici su posjetili Opću gimnaziju Katoličkog školskog centra u Banjaluci. Dočekala ih je dipl. pedagogogica  i direktorica škole Sanja Hajder. Tijekom posjeta, učenicima su po razredima predstavili nadolazeću volontersku akciju te ostale aktivnosti centra, s naglaskom na važnost volonterizma i zajedničkog doprinosa društvu.

Ova volonterska akcija ima za cilj potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici, promicanje solidarnosti i društvene odgovornosti. Svi zainteresirani su pozvani da se pridruže akciji, koja će se održati od 27. do 29. rujna 2024. godine, te time doprinesu pozitivnim promjenama u svojoj okolini.

Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa okuplja mlade iz cijele Bosne i Herecgovine. Ova incijativa je prilika za mlade da se kroz volonterski rad povežu s lokalnom zajednicom, razvijaju svoje vještine i stvore osjećaj odgovornosti i solidarnosti.