Posjet Vladi Županije Posavske u Orašju

U srijedu 18. rujna u prijepodnevnim satima dekan doborskog dekanata preč. Ilija Orkić i voditeljica Regionalnog ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih u Posavini Amanda Đogaš, upriličili su susret s predsjednikom Vlade Županije Posavske i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u Orašju.

Prvo su se susreli s gosp. Matom Brkićem, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske i njegovim bližim suradnicima. Nakon toga su se susreli i sa predsjednikom Vlade Županije Posavske gospodinom Đurom Topićem. Svrha posjeta prvenstveno je bila promocija Regionalnog ureda NCM-a u Posavini, koji nastoji organizirati programe za pastoral mladih, zatim projekta Iuvenes fructus, kroz koji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ preko Regionalnog ureda u Posavini, nudi mladima dodatno znanje o voćarstvu. Ovaj projekt se uspješno realizira već sedmu godinu na području Županije Posavske. Obzirom da je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od 2021. godine partner na projektu Iuvenes fructus, dogovorena je daljnja suradnja kroz sufinanciranje sudionika na projektu, te podršku u vidu osiguravanja dodatnih predavača na projektu.

Predsjednik Vlade ŽP, gospodin Topić, također je pokazao interes za buduću suradnju i pomoć u djelovanju Regionalnog ureda Centra za mlade.