3 dnevnice za dobro zajednice

U okviru volonterske akcije 72 sata bez kompromisa, koja se po prvi put održava širom Bosne i Hercegovine, danas je započela i u povijesnom gradu Stocu. Ova jedinstvena akcija obuhvaća Vrhbosansku, Banjalučku, Mostarsko-duvanjsku i Trebinjsko-mrkansku biskupiju, a njezin cilj je jačanje zajedništva i promoviranje volonterskog djelovanja kod mladih.

Jutro je započelo u školskoj kuhinji, gdje su volonteri u 7:30 pripremali ukusne kolače i svježe voće. Vrijedni mladići i djevojke su marljivo radili, pakirajući suhe kolače za podjelu socijalno ugroženim građanima Stoca. U isto vrijeme, organizirano je i predavanje o dobrovoljstvu kao obliku općeljudskog i kršćanskog služenja, koje je dodatno inspiriralo volontere da se aktivno uključe u zajednicu.

Nakon inspirativnog predavanja, volonteri su se uputili u Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba, gdje su održali interaktivno predavanje i uživali u druženju s korisnicima. Dio pripremljenih kolača i voća također je podijeljen korisnicima doma, ali i građanima Stoca koji žive sami, čime je volonterska akcija pružila konkretan doprinos lokalnoj zajednici.

Osim edukativnih sadržaja, akcija u Stocu uključivala je i fizičke radove. Jedna grupa volontera posvetila se obnovi klupa u lokalnom parku, dok je druga ekipa čistila područje oko škole, s obzirom na to da škola nema vlastito dvorište.

Program dana završio je svečanom svetom Misom, u kojoj su sudjelovali svi volonteri i mladi koji su se uključili u projekt. Ova misa nije samo obilježila završetak akcije, već je i pružila priliku za zajedničko slavlje, refleksiju i zahvalnost za zajednički rad.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa prati sve akcije diljem BiH prikazujući kako zajedništvo, solidarnost i volonterizam mogu stvoriti pozitivne promjene u našim lokalnim zajednicama. Ova akcija je pravi primjer kako se mali koraci mogu pretvoriti u velike promjene!

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa