Jedva čekamo sljedeću akciju 72 sata bez kompromisa, poručuju volonteri iz Mostara

U subotu, 28. rujna vrijedni volonteri iz Mostara u sklopu akcije 72 sata bez kompromisa nastavili su svoje volontersko djelovanje u katedrali Marija Majka Crkve u Mostaru kao i u vrtiću sv. Klare u Potocima, u Bijelom Polju. Susret je započeo zajedničkom molitvom u katedralnoj kapelici, nakon čega su se podijelili u dvije grupe. Jedan dio je ostao u katedrali gdje ih je ugostio župnik don Josip Galić a drugu grupu u vrtiću sv. Klare ugostila je s. Ivana Markotić, voditeljica vrtića.

Zbog radova na obnovi katedralne kuće izmještali su župni arhiv što i nije bio baš mali pothvat. Radi se o arhivskoj građi koja je nastajala kroz 44 godine katedralne župe. „Naše malo don Josipu je značilo mnogo. Drago nam je da smo učinili dobro djelo i time nekome uljepšati dan.“ – istaknuli su hercegovački volonteri koji su se 2022. godine priključili volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa.

Kako vrtić sv. Klare obnavlja svoje igralište na kojem djeca provode mnogo vremena, volonteri akcije 72 sata bez kompromisa pomogli su u uređenju i olakšali posao časnim sestrama. Kako bi se djeca mogla bezbrižno igrati volonteri su zajedno sa sestrama bojali klackalice, ljuljačke, gume i dvorce za igranje.

Pitali smo volontere o njihovim iskustvima o ovoj akciji i evo što su nam rekli: „ Svoje slobodno vrijeme sam iskoristio pomažući nekome. Je li postoji bolji početak vikenda?“ – kazao je jedan od volontera.

„Drago mi je da sam imao priliku sudjelovati u ovoj volonterskoj akciji, pomoći nekome, upoznati nove ljude i steći nova prijateljstva. Sigurno ću se odazvati sljedećoj akciji.“, poručio nam je još jedan od volontera osme po redu volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja se ove godine po prvi put održava na području cijele BiH.

Leon Rajič Kozarić