Zenica: Zanimljive pustolovine volontera u Domu porodica

Po prvi put projekt 72 sata bez kompromisa uspješno se realizirao i u Domu porodica – javnoj ustanovi u Zenici čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja.

Iako su se građani Zenice ranijih godina upoznali s ovom najvećom volonterskom akcijom u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, kroz ranije godine i projekte koje su realizirale župe iz Zenice, kao KŠC sv. Pavao, ove godine od 26. do 29. rujna, djeca iz dječjeg doma bez roditeljske skrbi zajedno s volonterima priključili su se projektu kroz različite akcije.

Nakon upoznavanja volontera s djecom koja borave u Domu porodica, već u petak, 27. rujna svi zajedno su se uputili na igralište kako bi radili na njegovom uređenju. Tako su uz smijeh, pjesmu i odličnu atmosferu farbali ljuljačke i klackalice, dok nisu bilu šarene, po njihovom ukusu, naglašavaju.

Osim što je ovaj projekt bio prilika da uljepšaju igralište Doma, bio je i prilika za povezivanje i izgradnju novih prijateljstava.

„Kroz priču s našim novim prijateljem Sultanom, saznali smo da mu je drago što je naučio šmirglati i farbati zajedno s volonterima koje je upoznao na ovoj akciji, te kako će sada mnogo više uživati u provođenju vremena na igralištu, nego ranije“ – istaknuli su volonteri iz Zenice.

Drugi dan akcije, u subotu, 28. rujna vrijeme su proveli na jačanju i izgrađivanju novih prijateljstava, ali i u društvenim igrama – igrali puzzle, crtali, te učili svirati različite glazbene instrumente. I volonteri, ali i djeca iz dječjeg doma bez roditeljske skrbi bili su sretni što su napokon naučili svirati neki instrument, kao što je Ajka naučila svirati gitaru.  

Akcijom 72 sata bez kompromisa ne završava se druženje volontera i djece iz dječjeg doma, nego volonteri nastavljaju raditi na jačanju prijateljstva i nastavljaju pustolovine koje su započeli ovoga vikenda.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa