Vijest: Akcija “72 sata bez kompromisa” ponovno ujedinila mlade volontere iz SKAC-a Split i volontere iz Bosne i Hercegovine

U ovogodišnjoj akciji “72 sata bez kompromisa” ponovno su se pridružili mladi iz udruge SKAC (Studentski katolički centar) Split. Članovi SKAC-a podržavaju ovu akciju od njenog početka, a prva provedba projekta u Hrvatskoj dogodila se upravo u Splitu 2014. godine, kada je okupila oko 200 mladih u dobi od 16 do 30 godina.

Od te prve godine, projekt je nastavio rasti i širio se po cijeloj Hrvatskoj. Danas se akcija provodi u 19 gradova i općina diljem zemlje, s više od 3000 volontera. Samo u Splitu i njegovoj okolici, više od 700 mladih izdvaja svoje vrijeme kako bi sudjelovali u beskompromisnom volontiranju, doprinoseći lokalnim zajednicama kroz različite projekte.

Akcija “72 sata bez kompromisa” postala je jedan od najvažnijih volonterskih projekata u Hrvatskoj, okupljajući mlade koji su spremni pomoći gdje je to najpotrebnije, bez očekivanja nagrade ili priznanja.

Volonteri iz Splita, koji sudjeluju u ovogodišnjoj akciji “72 sata bez kompromisa”, aktivno su se uključili u različite projekte usmjereni na pomoć zajednici. Prvog dana akcije, volonteri su pružili podršku djelatnicima udruženja za podršku osobama s intelektualnim teškoćama “Oaza”, pomažući u realizaciji sportskih igara.

Nakon toga, volontirali su na projektu čišćenja prostora oko samostana Bezgrešne Kraljice Karmen, gdje su radili na održavanju i uređenju okoliša. Drugog dana akcije, sudjelovali su u projektu čišćenja i krečenja studentskog doma “Fonss”, pokazujući time svoju predanost i zajednički duh.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa