Posjeta festivalu “Stična mladih”

U subotu, 20. rujna 2024., održan je festival Stična mladih, na kojem su sudjelovali predstavnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, vršnjački edukatori Edi Ćefo, Ana Jocović i Andrea Štok. 

Ovaj cijelodnevni događaj započeo je svetom misom, koja je okupila brojne mlade iz raznih župa širom Slovenije, stvarajući duhovnu atmosferu i potičući zajedništvo među prisutnima. Nakon misnog slavlja, sudionici su se pridružili raznim radionicama koje su pokrile teme duhovnosti, osobnog rasta i međusobne suradnje. Radionice su uključivale kreativne aktivnosti, grupne diskusije i igre, koje su poticale mlade da izraze svoje misli i osjećaje, ali i da se bolje upoznaju jedni s drugima.

Jedan od najuzbudljivijih dijelova festivala bilo je “kmečko” natjecanje, koje je izazvalo veliko zanimanje i oduševljenje među sudionicima. Ove tradicionalne igre, koje su poticale timski i natjecateljski duh, privukle su pažnju i publike, koja je bodrila svoje favorite. U popodnevnim satima, festival je nastavio s dva koncerta na kojima su nastupali lokalni izvođači. Glazba je dodatno oživjela atmosferu, a mladi su se mogli opustiti i uživati u ritmovima koji su ih povezivali. Koncerti su privukli veliki broj posjetitelja, stvarajući veselu i energičnu atmosferu.

Festival se završio proglašenjem pobjednika za sportske i “kmečke” igre. Ova svečanost bila je prilika da se nagrade trud i zalaganje svih sudionika, ali i da se proslavi zajedništvo i prijateljstvo koje je festival potaknuo.

Edi Ćefo, Ana Jocović i Andrea Štok izrazili su zadovoljstvo organizacijom i sudjelovanjem na ovom događaju, ističući važnost okupljanja mladih i jačanja njihove zajednice. Ovakvi festivali su prilika da se mladi osnaže, upoznaju i dijele svoje talente i sposobnosti. Festival Stična mladih još jednom je pokazao kako zajedništvo, kreativnost i duhovnost mogu stvoriti nezaboravne trenutke, potičući mlade na aktivno sudjelovanje u životu svojih zajednica.

Nadamo se da će se ovakvi događaji nastaviti održavati i u budućnosti, pružajući mladima priliku za rast, učenje i zabavu.