Održana Konferencija suradnika i partnera međureligijskog projekta „Koračajmo zajedno“ te team building za vršnjačke edukatore

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u periodu od 6.10. do 7.10. 2024. godine održana je konferencija suradnika, partnera i vršnjačkih edukatora međureligijskog projekta Koračajmo zajedno.

Na konferenciji, koja je okupila 25 sudionika, cilj je bio okupiti sve partnere, suradnike i mlade koji su dali doprinos realizaciji projekta Koračajmo zajedno u 2023./24. godini, a koji također realiziraju značajne projekte za mlade u svojim organizacijama i lokalnim zajednicama.

Na samom početku uvodnu i pozdravnu riječ je imao ravnatelj Centra za mlade vlč. Šimo Maršić, a nakon toga koordinatori projekta Stefan Kukrić, Željko Maksimović i Amina Čolaković su predstavili projektne aktivnosti u protekloj godini.

Nakon toga su partneri projekta, Udruga građana roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Kuća nade iz Odžaka, Biciklistički klub Challenge iz Gradiške, te Osnovna škola Bila iz Viteza predstavili svoje aktivnosti.

Inspirativno i edukativno predavanje za sve sudionike, održao  je prof. dr. Pavle Mijović, profesor na KBF-u u Sarajevu, koji je govorio o sukobu, nasilju i pomirenju u skladu sa svim dešavanjima u svijetu, te je mladima uputio poruku ohrabrenja da se ne umore biti graditelji motova sa drugima i drugačijima.

U večernjim satima prvoga dana Konferencije, stariji i skusniji vršnjački edukatori osmislili su interaktivni program druženja s novim vršnjačkim edukatorima koji su ovoga vikenda prolazili upravo edukaciju za vršnjačke edukatore. Susret pun smijeha, pažnje, prijateljstva, savijeta i sl. odvijao se do večernjih sati.

 

Druženje i upoznavanje postojećih i novih vršnjačkih edukatora nastavilo se u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II. i drugi dan, gdje su mladi imali priliku iznijeti svoje prijedloge i sugestije kako unaprijediti projektne aktivnosti i šta to mladima zapravo treba. Susret je završio Misnim slavljem koje je u kapelici Centra predvodio pastoralni suradnik vlč. Mislav Anton Botica, nakon čega su svim edukatorima i prisutnim partnerima uručene zahvalnice za doprinos u ralizaciji međureligijskog projekta Koračajmo zajedno. Susret je nastavljen oko obiteljskog stola uz razgovor i inspirativne prijedloge o budućim suradnjama i aktivnostima. 

Amina Čolaković