Djelatnici NCM-a “Ivan Pavao II” zajedno sa volonterima proveli dan s Udruženjem “Oaza” na Bijambarama

U sklopu projekta SINOPS, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II” zajedno su s volonterima organizirali nezaboravan izlet za članove Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza”. Izlet se održao na predivnoj lokaciji Bijambare, gdje su sudionici proveli dan ispunjen raznovrsnim aktivnostima i druženjem.

Dan je započeo putovanjem malim vlakom na Bijambarama, što je većini sudionika bilo posebno uzbudljivo iskustvo. Po dolasku, organizirane su sportsko-rekreativne igre koje su  izazvale puno smijeha i veselja. Nakon sportskih aktivnosti, sudionici su se okupili na ručak, uživajući u ukusnoj hrani i druženju. Poslije ručka, nastavili su s društvenim igrama kao što su “memory” kartice, Čovječe, ne ljuti se, Uno i druge, što je omogućilo daljnje zbližavanje i međusobnu podršku. Tijekom dana, nije nedostajalo prilika za opuštanje uz šalicu kave, gdje su se sudionici mogli odmoriti, podijeliti svoje dojmove i jednostavno uživati u prirodi i društvu.

Ovaj izlet na Bijambare bio je samo jedan od mnogih koraka u nastojanju Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II” i volontera da pruže podršku i pokažu solidarnost prema članovima Udruženja “Oaza”. Zajedničko vrijeme provedeno na Bijambarama ostavit će trajne uspomene i dodatno ojačati veze među sudionicima. Izlet je završen s osmijehom na licima svih prisutnih i obećanjem da će slične aktivnosti biti organizirane i u budućnosti, s ciljem nastavka podrške i inkluzije za sve članove zajednice.

Andrea Štok