Započeo novi ciklus projekta Mali putokazi u život

U razdoblju od 11. do 13. listopada 2024. godine, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., održan je edukativni susret za djecu i mlade bez roditeljskog staranja u okviru projekta Mali putokazi u život. Susretu su prisustvovali sudionici iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave. Vršnjačke edukatorice Ana Jocović, Mia Rabljenović, Iris Vrdoljak, Kristina Mandić i Andrea Štok pripremile su raznovrsne zabavne i edukativne aktivnosti za sudionike uz pratnju projekt koordinatorice Gorane Lovrić.

Prva večer bila je posvećena upoznavanju i povezivanju sudionika, što je omogućilo izgradnju čvrstih temelja za daljnje zajedničko druženje. Drugi dan započeo je energičnim igrama koje su pomogle podizanju raspoloženja i stvaranju pozitivne atmosfere među sudionicima. Nakon toga proslavljen je i rođendan jednog od sudionika, što je dodatno unijelo radost u susret, a potom je uslijedila plesna radionica. 

Nakon plesne radionice, sudionici su se zajedno uputili u kino, a povratkom iz kina, održana je radionica o psihologiji boja, gdje su mladi razgovarali o emocijama i o tome koje boje predstavljaju određene emocije, te osvrnuli su se i na film koji su odgledali. Aktivnosti su se potom preselile u sportsku dvoranu Renovabis, gdje su sudjelovali u sportskim igrama, što je doprinijelo jačanju tjelesnog zdravlja i timskog duha među sudionicima. Trećeg dana susreta, u posjetu je došao i novoizabrani direktor  Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, gospodin Muhamed Musić, koji je iskazao zahvalnost i želju da se suradnja u sklopu projekta Mali putokazi u život nastavi. 

Ovaj susret ostavio je snažan dojam na sve prisutne. Mladi sudionici stekli su dragocjena znanja o psihologiji boja, kako izrazavati emocije, mozgalicama, timskom radu i osobnom izražavanju. Novo uspostavljena prijateljstva i stečena iskustva značajno će doprinijeti njihovom osobnom rastu i izgradnji samopouzdanja.

Andrea Štok/NCM