Izlet u Visoko – Otkriće Spilja i Zajedništvo

Dana 16. listopada 2024. godine, u sklopu projekta SINOPS koji realizira  Nadbiskupijski centr za pastoral mladih Ivan Pavao II., organiziran je inspirativan izlet u Visoko, koji je okupio djelatnike Centra za mlade Ivan Pavao ll. I djelatnike I korisnike Udruženja OAZA. Sudionici su imali priliku istražiti bogatu povijest i prirodne ljepote ovog područja.

Izlet je započeo posjetom fascinantnim špiljama, gdje su stručni vodiči podijelili zanimljive informacije o njihovoj geološkoj strukturi, arheološkim pronalascima i mitovima koji okružuju ovo područje. Sudionici su s oduševljenjem slušali o tajnama koje skrivaju spilje, a mnogi su se prvi put susreli s ovakvim prirodnim fenomenima.

Nakon istraživanja špilja, grupa se uputila na izletište Ravne 2. Ovaj prekrasni prostor, okružen prirodom, nudio je mnoge aktivnosti i mogućnosti za opuštanje. Sudionici su uživali u šetnjama, igri i međusobnom druženju, stvarajući nova prijateljstva i jačajući postojeće veze.

Izlet je završen zajedničkim ručkom, koji je bio prilika za razmjenu doživljaja i refleksiju o svemu što su naučili tijekom dana. Atmosfera je bila ispunjena smijehom, razgovorima i osjećajem zajedništva, što je dodatno obogatilo cijelo iskustvo.

Ovaj izlet nije bio samo prilika za istraživanje i učenje, već i način jačanja zajedništva i svijesti o inkluziji među mladima. Svi sudionici vratili su se s pregršt pozitivnih dojmova i inspiracije, s nakanom da nastave razvijati svoje prijateljske veze i aktivno sudjelovati u budućim događanjima. Izlet u Visoko ostavio je dubok trag u srcima sudionika, potaknuvši ih da istražuju i cijene ljepote koje priroda naše zemlje nudi.

Mia Rabljenović/ NCM