Prva kampanja projekta INSIDE!

DSC 0113U subotu, 26. studenog u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u sklopu projekta INSIDE! održana je prva kampanja s mladima iz Bosne i Hercegovine.

Na prvoj kampanji Europskog projekta INSIDE! kojeg je podržala Europska unija kroz program Erasmus+ prisutne mlade pozdravila je Gorana Lovrić, koordinatorica projekta koja je mladima predstavila projekt, značaj i važnost, nakon čega su mladi praktično primijenili teorijsko znanje o važnosti očuvanja okoliša i što većoj iskoristivosti otpada za izradu unikatnih stvari. Tako su mladi tijekom prve kampanje od plastičnih čaša napravili snjegovića.

Mladi, volonteri Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sv. Petar Sarajevski“ i volonteri „Kruha sv. Ante“ složili su da je projekt koji ima za cilj kroz razne aktivnosti raditi na podizanju razine svijesti o važnosti ekologije s ciljem promocije socijalne i radne inkluzije mladih iz BiH, Italije i Albanije od velike važnosti za svaku mladu osobu u našoj domovini.

Projekt INSIDE! promovirat će također aktivno sudjelovanje u društvu, kao i razmjenu mladih preko interkulturalnih iskustva iz triju zemalja te će tijekom dvije godine realizacije okupiti 1000 mladih. Nakon prve kampanje, mladi u Bosni i Hercegovini realizirat će još tri kampanje u prvoj godini projekta u cilju podizanja razine svijesti prema okolišu pod geslom „3R – Reuse, Reduce, Recycle“.

{gallery}PrvaKampanjaINSIDE{/gallery}