Dogovorena suradnja KŠC-a sv. Pavao iz Zenice i Centra za mlade „Ivan Pavao II.“

dogovorenasuradnjaU četvrtak, 10. studenog Ivana Klačar i Josip Milanović, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ posjetili su Katolički školski centar „sv. Pavao“ u Zenici. Cilj posjete bio je predstaviti ravnatelju don Ivanu Lovriću, direktoru Osnovne škole i Opće gimnazije te svim djelatnicima škole povijest postojanja Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ te projekte i aktivnosti koje realizira.

Na samom početku susreta, sve prisutne pozdravila je Ivana Klačar, program koordinatorica pastoralnih projekata koja je ukratko predstavila misiju i viziju Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ te posebno naglasila važnost suradnje Katoličkog školskog centra zajedno s Centrom za mlade „Ivan Pavao II.“. Tijekom izlaganja, Ivana Klačar se osvrnula na aktivnosti koje NCM „Ivan Pavao II.“ realizira već deset godina otkada postoji, kao i značajne događaje koji su obilježili prethodno razdoblje.
Josip Milanović, projekt koordinator nazočnim predstavio je projekt „Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje“ koji će se u budućnosti realizirati i u KŠC-u u Zenici te projekt „Koračajmo zajedno“ koji će se osim ekumenskog karaktera od ove godine zahvaljujući otvorenosti Islamske zajednice realizirat i u međureligijskom duhu.
Na kraju predavanja, don Ivan Lovrić zahvalio se djelatnicima Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ na predstavljanju projektnih aktivnosti, te pozvao još jednom djelatnike na otvorenost i suradnju u budućnosti zahvalivši im se na dolasku.
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ ovom prilikom zahvaljuje se vodstvu Katoličkog školskog centra „sv. Pavao“ u Zenici na pozivu i otvorenosti za suradnju za dobrobit mladih Vrhbosanske nadbiskupije.
Josip Milanović