Treća kampanja mladih u sklopu projekta „INSIDE!“ uspješno realizirana

trecainsideU subotu, 10. prosinca u dvorištu Studentskog doma „Ivan Merz“ u sklopu projekta „INSIDE!“ održana je treća kampanja na kojoj su sudjelovali volonteri Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Kruha sv. Ante iz Sarajeva te studenti Filozofskog fakulteta te vršnjački edukatori u sklopu projekta „Koračajmo zajedno“.

Treća kampanja imala je za cilj podsjetiti mlade na važnost brige o okolišu, ali i brige o bližnjima, tako da su mladi na trećoj volonterskoj kampanji razvrstavali odjeću koju su obitelji iz Mostara prikupljali za izbjeglice iz Sirije. Osim razvrstavanja odjeće, volonteri su i čistili plastične boce te ih pripremali za završnu, četvrtu kampanju u ovoj godini koja će se održati za, 17. prosinca na kojoj će mladi kreirati Božićno drvce od plastičnih boca te tako naglasiti još jednom važnom recikliranja te što korisnije upotrebe otpada na kreativan način.
Podsjećanja radi, projekt INSIDE! promovira aktivno sudjelovanje u društvu, kao i razmjenu mladih preko interkulturalnih iskustva iz triju zemalja te će tijekom dvije godine realizacije okupiti 1000 mladih. Nakon tri uspješno realizirane kampanje, mladi u Bosni i Hercegovini realizirat će još jednu kampanju u cilju podizanja razine svijesti prema okolišu pod geslom  „3R – Reuse, Reduce, Recycle“
{gallery}INSIDEtreca{/gallery}