Državni ured za Hrvate izvan RH donirao sredstva za Centar za mlade

drzavniuredDržavni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske podržao je financijski završene radove na 3500 m2 velikoj, novootvorenoj zgradi jedinstvenoj u Bosni i Hercegovini, al i regiji što će olakšati razvijanje projekata i aktivnosti za više od 5000 mladih koji tijekom jedne godine sudjeluju u onome što Centar za mlade „Ivan Pavao II.“ nudi.

Novčanom potporom od 480000 kn u sklopu Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini dobiveni iznos utrošen je za troškove fasadnih radova, izradu i instalaciju ograde te nabavku namještaja za urede, biblioteku.

Zahvaljujući potpori Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ je centralno mjesto za okupljanje mladih i nudi prostor u kojem ostvaraju sebe i svoje talente, stječu prva radna i volonterska iskustva te obogaćuju društveni angažman svoje lokalne zajednice.

“NCM „Ivan Pavao II.“ se zahvaljuje Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ostalim prijateljima i partnerima koji su omogućili realizaciju ovog projekta”.

(kta/mladicentar)