Održana prva radionica u sklopu projekta „Koračajmo zajedno“

koracajmo zajednoProjekt je pod nazivom „Koračajmo zajedno“ stigao i u Katolički školski centar „Petar Barbarić“, gdje su omladinski treneri Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, zajedno s regionalnim uredom za mlade u našem školskom centru, organizirali prvu edukativnu radionicu u sklopu ovog projekta.

Cilj je ovog projekta razviti ekumenski dijalog te dijalog općenito među pripadnicima različitih religija u Bosni i Hercegovini gdje je fokus posebno stavljen na mlade.

Budući da se od ove godine u projekt aktivno uključila i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, polaznici su sekcije animatora i volontera na prvoj radionici imali priliku čuti nešto više o islamskim običajima i obilježjima.

Edukativnu su radionicu vodili Ahmed Tabaković i Stefan Terzić koji u sklopu radionica približavaju učenicima običaje drugih religija te im omogućuju bolje upoznavanje s pripadnicima drugih religija u Bosni i Hercegovini s krajnjim ciljem razvijanja tolerancije i razumijevanja prema svim razlikama koje postoje u našoj zemlji.

U narednom razdoblju naši će učenici dobiti priliku sudjelovati na još nekoliko edukativnih radionica, a već na proljeće počinju pripreme za međureligijski kamp za koji su naši učenici već izrazili veliki interes.

U sklopu će ovog kampa naši mladi imati jedinstvenu priliku susresti se s mladima iz različitih vjerskih zajednica s kojima će zajedno posjećivati značajne vjerske objekte u Bosni i Hercegovini te organizirati edukativni program u sklopu ovog kampa.