Održane duhovne vježbe za bračne parove

duhvjezU organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije, od 9. do 11. prosinca 2016., u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, održane su trodnevne duhovne vježbe za katoličke bračne parove.

Voditelj ove predbožićne duhovne okrjepe, na radost svih nazočnih parova, bio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Vježbama je ovom prigodom sudjelovalo četrnaest bračnih parova, i to dvanaest parova iz Sarajeva i dva bračna para iz Travnika.

Nakon zajedničkog Misnog slavlja koje je predvodio kardinal Puljić, nazočnima se obratio i dobrodošlicu poželio vlč. dr. sc. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“

Tijekom tri dana upriličeno je pet razmatranja na sljedeće teme:„Zrelost = svetost“, „Otkrivanje svojih razočaranja-frustracija“, „Tražimo Isusa“, „Ljubav“ i „U znaku Presvetog Trojstva“.

Kardinal Puljić je osobito istaknuo da Božja milost pretpostavlja i usavršuje ljudsku narav. Stoga, moramo se prihvatiti onakvima kakvi jesmo, prihvaćajući svoju životnu stvarnost prihvaćati i druge onakvima kakvi jesu. U konačnici, ostajući nepoznanica i samima sebi moramo, hodeći prema životnom ostvarenju izići iz sebe i iz ljubavi se predati Bogu i drugima. Samo nas predanost Bogu može osnažiti u neuspjehu i osloboditi od oholosti postignutog uspjeha, ističe kardinal Puljić.

Uz naznačena je razmatranja svaki dan slavljena zajednička Sveta misa, a upriličena je i mogućnost za svetu ispovijed. Uz kardinala Puljića bračne su parove ispovijedali vlč. Jakov Kajinić i vlč. dr. sc. Dubravko Turalija, povjerenik za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije.Zahvaljujući kardinalu Puljiću i ostalim svećenicima, svi sudionici zahvaljuju na srdačnom gostoprimstvu i osmjesima svim uposlenicima Centra. Nadamo se da je ovo samo početak aktivnosti katoličkih bračnih parova u Godini laičkog apostolata Vrhbosanske nadbiskupije.

(kta/i.a.ž.)