VAŽNOST DIJELJENJA TALENTA I DAROVA

Zajednicka

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u razdoblju od 20. do 22. siječnja održana je druga temeljna formacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije kroz program „Mladi za mlade- Formacija animatora“.

Tema susreta „Mjesto i pripadnost animatora u zajednici“ okupila je 50 mladih koji su kroz radionice, vježbe i igre razgovarali o mjestu i pripadnosti u svojoj župnoj zajednici, te koje mjesto u zajednici oni mogu zauzeti kao budući animatori. Radionicom Obitelj kroz rad u skupinama, budući animatori razmijenili su svoja iskustva o vlastitim obiteljima, naglasili važnost obitelji kao temeljne zajednice u kojoj se svaka individua formira za dalje djelovanje u većim zajednicama.
Kroz radionicu Crkva kao zajednica kroz timski i kreativni rad, mladi su slikovito prikazali svoje viđenje Crkve kao zajednice vjernika te mjesto pripadnosti istoj. Tijekom prezentacije mladi su naglasili kako je Isus Krist temelj Crkve i zaglavni kamen, te da je svatko od vjernika element koji izgrađuje Crkvu. Naglasili su da je važno ugrađivati sebe, svoje talente i molitve kako bi Crkva kao zajednica opstala.

Slika 2

Druga temeljna formacija animatora pomogla je mladima da upoznaju i otkriju svoje vlastite talente, sposobnosti i način na koje ih mogu ugrađivati u svoje župne zajednice i društvo, dok se kroz tematsku večernju molitvu koju su pantomimom vrlo slikovito prikazali klauni, naglasila važnost darivanja, te kako će svaki dar koji posjedujemo nestati ako se ne daruje drugima, ako se ne razvija.
Susret je završen u nedjelju, 22. siječnja sv. Misom koju je predvodio prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj NCM-a „Ivan Pavao II.“ koji je u prigodnog propovijedi mlade još jednom podsjetio na važnost dijeljenja talenta i darova, te kako je svatko od nas pozvan raditi na izgrađivanju sebe te traženju dobra u svakome čovjeka, ali i svemu onome što nas okružuje.
Iduća formacija animatora održat će se u razdoblju od 17. do 19. ožujka.

Josip Milanović