Završena Molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2017.

Molitvena osmina

U srijedu 25. siječnja 2017. godine, u Sabornoj crkvi Preobraženja Presvete Bogorodice u Sarajevu, upriličena je služba čitanja, jektenija, na kraju Molitvene osmine za jedinstvo kršćana 2017. Službi su nazočili i mladi pravoslavci i katolici, članovi međureligijskog projekta „Koračajmo zajedno“ koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”

Prigodnu propovijed delegata kardinala Puljića vlč. dr. sc. Maria Bernadića, profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji nije mogao sudjelovati zbog zdravstvenih razloga, pročitao je vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu. Osvrnuvši se na misao vodilju Molitvene osmine „Pomirenje – ljubav nas Kristova obuzima“, vlč. Mario je istaknuo da nije riječ o nekoj apstraktnoj ljubavi, nego konkretnoj Ljubavi koja je sebe predala kako bi mi mogli živjeti i biti spašeni, onoj Ljubavi koja oprašta grijehe. Također je naglasio da je Božja ljubav ta koja poziva na zajedništvo i opraštanje, te da temelji ekumenizma trebaju biti molitva, obraćenje srca i svetost života.

Po završetku Molitve za mir, sve prisutne je pozdravio i zahvalio na prisustvu prof.dr Darko Đogo, dekan Pravoslavnog Bogoslovskog fakuletat u Foči, koji je zajedno sa svećenstvom predvodio molitvu. 

Ovom molitvom u Sabornoj crkvi, završena je Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Sarajevu 2017., u organizaciji Vijeća za ekumenizam i dijalog među religijma i kulturama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.