SHKM: Startaj novu nadu!

crveni logo plava pDeseti jubilarni Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se u „gradu heroju“ – Vukovaru, u razdoblju od 29. do 30 travnja 2017. godine, pod geslom „Krist, nada naša“. Organizacijski odbor SHKM i vukovarska tvornica obuće „Borovo“ dizajnirali su prigodne „Startas“ tenisice za mlade, povodom Susreta.

Vodilja ove kampanje je bila da se mladima ponudi jedinstvena uspomena na ovaj veliki događaj za hrvatsku mladež, ali i da se pruži svesrdna pomoć gradu Vukovaru. Naime, tenisice izrađuje tvornica „Borovo“ u kojoj su zaposleni brojni Vukovarci, te bi se kupnjom ovih tenisica podržao gospodarski rast Vukovara. Osim toga, 50 kn od ukupne cijene tenisica bit će donirano vukovarskoj bolnici, koja svakodnevno pruža pomoć Vukovarcima, ali i bolesnicima iz okolice. Bolnica je, kako stoji u priopćenju Organizacijskog odbora SHKM, također jedan od simbola grada Vukovara i „mjesto koje je u vrijeme Domovinskog rata bilo svjedokom velike hrabrosti, požrtvovnosti i nade“. Kako bi se kampanja ostvarila, potrebno je najmanje 1 000 narudžbi ovih tenisica. Ukoliko se ovaj broj ne ostvari, novac će biti vraćen onima koji su izvršili narudžbu. 

Cijena jednog para tenisica je 220 kn (31$), a pripremljeni su i muški i ženski modeli s logotipom Susreta (muški model – plavi obrub i crveni logotip; ženski model – crveni obrub i plavi logotip). Za više informacija o načinu na koji možete izvršiti narudžbu tenisica, te na taj način podržati ovu humanitarnu akciju, posjetite sljedeći link: http://shkm2017.com/vijesti/kako-sudjelovati-u-akciji-startaj-novu-nadu

Također, podsjećamo da je rok za prijavu mladih iz Vrhbosanske nadbiskupije za odlazak na Susret otvoren do 15. veljače. Svi mladi od 15 do 30 godina mogu se prijaviti svome župniku, vjeroučitelju ili duhovnom asistentu, a zatim je prijave potrebno proslijediti Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“. Više informacija o načinu prijave možete dobiti putem e-maila: marija.ncm@gmail.com i na broj telefona: +387 33 766 225 ili +387 63 488 875. Informacije o cijeni polaska te potrebnim informacijama za prijavu, možete provjeriti na službenoj stranici Centra za mlade “Ivan Pavao II.”

Startas