DEKANATSKI SUSRET KRIZMANIKA 2017.

Detalj s proslogodisnjeg susreta 4

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ od 2011. godine organizira Dekanatski susret krizmanika. Cilj susreta jest omogućiti krizmanicima da se međusobno upoznaju i razmjene iskustva, ali i da im se posvijesti da sakramentom potvrde potvrđuju svoju pripadnost Crkvi te da primaju „snagu“, silu odozgor – Duha Svetoga kako bi mogli biti duša Crkve, odnosno aktivni članovi svojih župnih zajednica.

Ove godine će mladi iz 9 dekanata i 46 župa Vrhbosanske nadbiskupije primiti sakrament potvrde, i to iz Bugojanskog, Kreševskog, Šamačkog, Ramskog, Usorskog, Sutješkog, Žepačkog, Sarajevskog i Travničkog dekanata.

Povodom Godine katoličkog laikata, za temu i geslo ovogodišnjeg Susreta krizmanika izabran je citat iz Ivanovog evanđelja „Kao što je Otac poslao mene, i ja šaljem vas“ (Iv 20,21). Kroz program koji je osmišljen, mladima će se nastojati ukazati na njihov poziv i poslanje širenja Radosne vijesti unutar župne zajednice. 

Predviđeni termini Susreta su: 4. ožujka, 25. ožujka i 1. travnja. Molimo dekane spomenutih dekanata u kojima će biti upriličena podjela sakramenta potvrde ove godine da nam jave do 20. veljače koji termin je najprihvatljiviji za njihov dekanat. Kontakt osoba je Marija Puljić: e-mail: marija.ncm@gmail.com ; tel. 033/766-226.