SVEČANO OTVORENJE PROJEKTA “IUVENES FRUCTUS”

KornicaNadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ već deset godina uspješno organizira različite projekte za mlade sa šireg područja BiH realizirajući edukativne, kreativne, socijalne projekte za mlade kako bi ostali u svojoj domovini i radili na razvoju svoje lokalne i župne zajednice.

Ove godine, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih svoje aktivnosti odlučio je proširiti na marginaliziranu skupinu mladih koji po završetku srednje škole nisu upisali fakultet, niti pronašli mogućnost zaposlenja. Sukladno tome, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ umrežio se s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se već četiri godine bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini. Rezultat suradnje je projekt „Iuvenes Fructus“ koji ima za cilj doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi.

Tijekom jednogodišnjeg programa edukacije u sklopu projekta, 20 nezaposlenih mladih od 18 do 35 godina će steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, kroz teorijsku i praktičnu nastavu. Na kraju edukacije, 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

Upravo zbog toga, u srijedu 22. veljače s početkom u 12 sati održat će se svečano otvorenje projekta „Iuvenes Fructus“ u prostorijama stare Osnovne škole u Kornici, na adresi Kornica bb 76 230 Šamac. Nazočnim će se tijekom otvorenja projekta predstaviti prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, gosp. Petar Lušo, direktor poduzeća Zorg-In, gosp. Marijan Damjanović, ravnatelj Srednje strukovne škole Orašje, te voditelji projekta Monika Malbašić i Jozo Miletić.
Program svečanog otvorenje projekta završit će se ručkom.

Josip Milanović