Učenicima KŠC-a u Travniku predstavljeni pravoslavni običaji

Koracajmo zajedno Radionica

U srijedu, 15. veljače, vršnjački edukatori projekta „Koračajmo zajedno“, Duška Kovačević, Ivana Jurkić i Ante Kelavić, posjetili su Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku te uspješno održali radionicu o pravoslavnim običajima.

Na radionici, na kojoj je nazočilo 19 učenika devetog razreda prvo je predstavljen projekt „Koračajmo zajedno“ gdje su vršnjački edukatori objasnili koji je cilj projekta te kako i na koji se način učenici KŠC-a u Travniku mogu uključiti u realizaciju projekta. Nakon uvodnog predstavljanja, uslijedilo je upoznavanje s Pravoslavnim običajima koji se obilježavaju za vrijeme Božića, Vaskrsa, Krsne slave. Učenicima je objašnjena također i sveta tajna braka te kako izgleda vjenčanje u Crkvi kod osoba pravoslavne vjeroispovijesti.

Radionicu u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ u Travniku obogatilo je i predstavljanje o tome na koji način pravoslavci poste tijekom godine, sukladno blagdanima za koje se post veže. Da se radionica pokazala uspješnom, potvrđuje i činjenica da su za vrijeme radionice učenici postavljali pitanja te pokazali veliko zanimanje kako za temu, tako i za aktivnosti projekta.

Susret je završen zajedničkim fotografiranjem i dogovorom o skorijom susretu za nastavak dosadašnje uspješne suradnje.