Otvoren natječaj za volontersku godinu u Njemačkoj

VolonterPrethodnih godina, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih ‘Ivan Pavao II.’ ostvario je uspješnu suradnju s organizacijama u Njemačkoj, koja je iznjedrila projekt razmjene volontera između BIH i Njemačke. Kao i prethodnih godina, i ove će godine dvoje mladih iz BIH imati priliku provesti jednu godinu volontirajući u Njemačkoj.

Jedno mjesto je otvoreno u partnerskog organizaciji Katolički institut za pastoral mladih Westerwald/Rhein Lahn/Katholische Fachstelle für Jugendarbeit Westerwald/Rhein-Lahn“ (KFJ) u gradu Montabaur u partnerskoj biskupiji Limburg, dok drugi volonter može izabrati volonterski angažman u bilo kojoj socijalnoj instituciji u biskupiji Limburg.

Za vrijeme volonterske godine u jednoj od partnerskih organizacija volonter ima podršku mentora iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ kao i pedagošku podršku i stručnog mentora u organizaciji u kojoj vrši volontersku službu koji vodi brigu o zaduženjima i aktivnostima volontera. Volonterska godina je besplatna za sve mlade koji na ovaj način rade na različitim socijalnim i edukativnim projektima za mlade, kao i na osobnoj izgradnji, ali i na korist lokalnoj zajednici. Za volontera je osiguran smještaj, određeni džeparac, zdravstveno osiguranje, različiti seminari te godišnji odmor.

Potrebni uvjeti za prijavu
Starosna dob od 18 do 26 godina
Poznavanje njemačkog ili engleskog jezika
Motiviranost za rad s mladima i sudjelovanje u aktivnostima organizacije

Volonterska godina u organizaciji KFJ počinje 01.09.2017. i traje do 31.08.2018., dok datumi za drugu poziciju variraju u ovisnosti o organizaciji. Više informacija o organizaciji KFJ može se naći na adresi www.kfj-westerwald-rhein-lahn.de

Prijave su otvorene do 20. ožujka 2017. godine.
Prijave sa životopisom i pismom motivacije kao i pitanja možete slati na email: minja.ncm@gmail.com s naznakom za koje volontersko mjesto se prijavljujete. Više informacija možete dobiti na broj: +387 33 766 226

Kontakt osoba: Minja Todorović