Učenici srednje škole “Novi Travnik” razgovarali o slobodnom vremenu

KLIK 2 informacije Copy

U subotu, 25. veljače, vršnjački edukatori Karolina Lukić i Antonio Topalović, u sklopu projekta Klik za zdravlje, posjetili su Srednju školu Novi Travnik te zajedno s učenicima razgovarali o slobodnom vremenu, koja je ujedno i tema prve radionice pomenutog projekta.

Učenicima su na samom početku predstavili rad i djelovanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ te ih upoznali s projektom prevencije ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje, koji se već duži niz godina provodi u školama u Bosni i Hercegovini. Edukatori su kroz interaktivnu radionicu mladima približili tehnike upravljanja vremenom te važnostima organizacije kao preduvjeta odgovornog upravljanja vlastitim aktivnostima.

Pravilno iskorišteno vrijeme oblikuje osobnost pojedinca te mu pomaže da ispuni potencijale koje posjeduje, dok s druge strane, vrijeme dosade i besposličarenja mladima daje prostora za razne ovisnosti i negativno utječe na njih, njihovu obitelj te prijatelje. Drugi dio radionice bio je posvećen slobodnom vremenu kao sociološko-pedagoškom fenomenu kod mladih, važnostima njegovog pravilnog iskorištavanja te mogućnostima u lokalnoj zajednici s kojima se mladi svakodnevno suočavaju. Sudionici su izrazili oduševljenje ovakvim vidom radionica te je sam susret završen izmjenom iskustava i razgovorom o sadržaju koji su imali prilike čuti tijekom radionice.

Antonio Topalović