Centar za mlade “Ivan Pavao II.” sudjelovao u SKYE projektu World Vision-a

World Vision Skye

U razdoblju od 20. do 25. veljače u organizaciji World Vision-a u Bosni i Hercegovini održana je edukacija za lidere na kojoj je sudjelovalo 11 mladih iz naše zemlje. Bogat program edukacija imao je za cilj osposobiti mlade ljude koji će nakon završenog programa voditi SKYE klube u četiri lokalne zajednice: Mostaru, Goraždu, Visokom i Kalesiji.

SKYE (Skills and Knowledge for Youth Economic Empowernment) je pilot projekt World Vision-a u Bosni i Hercegovini, u kojem će 11 mladih lidera kroz SKYE klubove okupljati druge mlade iz svojih zajednica, uzrasta od 16 do 19 godina, kako bi radili na osobnom usavršavanju i proširivanju znanja, a s ciljem omogućavanja samostalnog zapošljavanja kroz društvene biznise ili lakšeg pronalaska zaposlenja, kao i aktivnog sudjelovanja u društvu i liderstva. Mladi će kroz klubove moći naučiti i razviti tehničke vještine, kreativnost i inovaciju, upravljanje projektima, osobni i grupni menadžment i komunikaciju. Na edukaciji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ predstavljala je Katarina Trogrlić, vršnjačka edukatorica koja će biti jedan od 3 lidera SKYE kluba u Visokom.

Kroz SKYE klubove mladi će imati odličnu priliku da nauče nešto novo na jako zabavan način. Sposobnosti koje se razvijaju u klubovima pomoći će mladima najviše pri (samo)zaposlenju, ali i u cijelom životu jer su vrijednosti, znanje i mogućnosti koje mladi stječu u SKYE klubovima korisne ne samo njima, nego i čitavoj zajednici.

Katarina Trogrlić