KŠC Zenica: Slobodnim vremenom efikasno upravljati

KSC Zenica prva radionica 5Moderno vrijeme nosi nove brojne razloge zbog kojih su ovisnosti globalni problem značajno zastupljen posebno u zapadnom svijetu i to najčešće zato što moderno vrijeme i razvoj zapadne civilizacije sa sobom nosi nove stilove i načine života, nove trendove i sl. Da mladi iz Bosne i Hercegovine iz dana u dan postaju sve više ovisni o internetu, pokazalo je i istraživanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ koje se realiziralo prije nekoliko godina na uzorku od 3 752 osobe.

Upravo zbog toga, u utorak, 14. ožujka osim uspješno održane radionice u Osnovnoj školi u Gojevićima, u prostorijama Katoličkog školskog centra „sv. Pavao“ u Zenici, održana je radionica za prve razrede gimnazije u sklopu projekta „Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje“.

Na samome početku susreta, sve nazočne učenike pozdravila je gđa. Marijana Baković-Mlačo, psihologinja koja je poželjela dobrodošlicu predavačima, nakon čega je Josip Milanović, koordinator projekta mladima predstavio projekt ali i Centar za mlade „Ivan Pavao II.“ koji već tri godine realizira projekt.

KSC Zenica prva radionica 4Kroz radionicu na temu Slobodno vrijeme, Franka Miloloža, vršnjačka edukatorica s učenicima je definirala pojam slobodnog vremena, razgovarala o važnosti pravilnim i korisnim upravljanjem vremena te o značaju organizacije slobodnog vremena. Da je za velike uspjehe kako u životu, tako i u učenju potrebno vrijeme koje je ograničeni resurs kojim moramo efikasno upravljati, složili su se i gimnazijalci iz Zenice koji su obećali da će nakon radionice svoje slobodno vrijeme u budućnosti iskoristiti na najbolji mogući način. Susret je završen zajedničkim fotografiranjem.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ još jednom se zahvaljuje ravnatelju i djelatnicima Katoličkog školskog centra iz Zenice na otvorenosti i suradnji da zajedničkim snagama radimo na što kvalitetnoj edukaciji mladih iz Bosne i Hercegovine.

Josip Milanović