PREDAVANJE O ZIMSKOJ REZIDBI U SKLOPU PROJEKTA IUVENES FRUCTUS

Iuvenes Fructus treca radionica 3U subotu 25. ožujka u Kornici, održano je još jedno predavanje u sklopu projekta Iuvenes Fructus koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s poduzećem Zorg In d.o.o. iz Kornice. Sudionici projekta iz Orašja i Novog Sela- Balegovac, prema dogovorenom rasporedu okupili su se u devet sati u prostorijama Hrvatskog kulturnog sportskog društva Kornica, kada je program edukacije započeo teorijskim uvodom u principe rezidbe.

Polaznici (sudionici programa) imali su priliku upoznati se s alatom za rezidbu i tehnikama njegove primjene, te uzgojnim oblicima koje formiramo ovim pomotehničkim zahvatom, s naglaskom na jabuci. Nakon ručka, u 13 h edukacija je nastavljena u voćnjaku Zorg-In-a, gdje je polaznicima na konkretnim primjerima prikazana tehnika rezidbe, nakon čega su i sami pristupili orezivanju voćki, pod nadzorom i prema uputama predavača prof. Gorane Blažanović i Joze Miletića

Iuvenes Fructus treca radionica 2

Posebno oduševljenje skupine mladih na edukaciji izazvalo je mnoštvo pupova na mladim sadnicama koje su zasadili prije dva tjedna. Sljedeći susret s istom skupinom mladih dogovoren je za 8. travnja na istom mjestu.

Monika Malbašić

Iuvenes Fructus treca radionica 1Iuvenes Fructus treca radionica 4