Radionica u sklopu projekta „Koračajmo zajedno“ održana u Novom Goraždu

Koracajmo zajedno 1U subotu 25. ožujka vršnjački edukatori projekta „Koračajmo zajedno“ posjetili su Novo Goražde te održali radionicu o katoličanstvu za mlade različitih vjerskih pripadnosti.

Na radionici koja se održala u prostorijama Općine Novo Goražde nazočilo je 16 mladih koji su upoznati s vjerskim običajima karakterističnih za pripadnike katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini. Vršnjački edukatori s mladima su razgovarali i o običajima koji se vežu za Uskrs, Božić, sakrament ženidbe, kao i o postu gdje su mladi jedni s drugima podijelili iskustvo življenja i prakticiranja vjere. 

Mladima su tijekom radionice predstavljene i ostale aktivnosti koje se realiziraju u sklopu projekta „Koračajmo zajedno“, gdje su pokazali interes da se uključe u naredne susrete, baš kao i ljetni kamp „Friedensgrund BiH“. Po završetku radionice mladi su razgovarali i o svojim dosadašnjim iskustvima na polju međureligijske i interetničke suradnje, te su voditeljima radionice pokazali posađeno drvo koje predstavlja simbol mira, kao prikaz zajedničke suradnje mladih različitih vjeroispovijesti u Goraždu.

Koracajmo zajedno 2

Nadežda Mojsilović