PAPA IVAN PAVAO II, ZAŠTITNIK KOJI SE ISTINSKI VOLI I ŠTUJE

papa ivan pavao ii 1Prije točno dvanaest godina otišao je naš papa Ivan Pavao II čije ime s neizmjernom ljubavlju nosimo i štujemo. Otišao je sa ovoga svijeta, al je ostavio neizbrisiv trag i vječni plamen svojih djela koja žive i dan danas. Vjerojatno će uvijek živjeti, jer je papa išao putem ljubavi, a znamo da je ljubav vječna.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ djeluje i postoji zahvaljujući idejama Ivana Pavla II koji je iskreno ulagao u mlade. Njegove riječi naša su misija i vizija, stoga i imamo mnogo ljubavi i uspjeha u poslu, odnosno u pastoralu mladih.

Papa Ivan Pavao II bio je prije svega skroman i dobar čovjek, a pri tom i velikan svoga vremena koji volio ljude i sijao ljubav kud god je koračao. A trudio se doći svugdje. Prešao je milje kilometara šireći ljubav i mir među narodima. Posebno je volio mlade i vjerovao u njih. Jednostavno je i sam osjetio snagu mladosti kroz Svjetski dan mladih koji je blagoslov za mnoge generacije koje su odrastale sudjelujući na takvim susretima. Sjetimo se koliko je samo volio našu Bosnu i Hercegovinu i pozivao na mir. Sarajevo mu je ljubav vratilo spomenikom tik uz Katedralu Srca Isusova na čemu smo posebno zahvalni i sretni. Ljubav uzvraćamo i mi gradeći već godinama dom za mlade. Zato ne čudi što je zdanje koje smo napravili najljepša i jedinstvena zgrada koja s ponosom nosi njegovo ime i koja je na raspolaganju mladima iz cijele zemlje i šire.

Zahvalni Bogu što smo imali prigodu doživjeti Karola Wojtylu, zahvalni na svemu što nas je naučio, što nam je rekao i pokazao, sjećamo ga se s ljubavlju i molimo njegov zagovor.

Djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina.

Ivana Klačar