MLADI FRAME DOLAC UPOZNATI S PRAVOSLAVNIM I ISLAMSKIM OBIČAJIMA

DolacU nedjelju, 3. travnja u prostorijama župnog ureda Uznesenja blažene Djevice Marije u Novom Docu kraj Travnika održana je radionica u sklopu međureligijskog projekta Koračajmo zajedno. Vršnjački edukatori Miloš Golijanin, Ahmed Tabaković i Renata Glavinka su u ime Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., framašima ove župe predstavili svoje projektne aktivnosti i održali predavanje na temu međureligijskog dijaloga.

Ističući potrebu za edukacijom mladih u borbi protiv diskriminacije i predrasuda, edukatori su predstavili ciljeve i dosadašnje ishode projekta, ujedno predstavljajući sebe i put koji su oni sami prošli, od uključivanja u projekt do edukacija, radionica i studijskih putovanja. Framašima je predstavljen i ljetni ekumenski kamp Friedensgrund BiH koji okuplja mlade i volontere iz različitih dijelova BiH, ali i SAD-a, Italije, Njemačke i Francuske, a koji će ove godine biti organiziran u župi sv. Ane u Radunicama kod Žepča.

Neizostavan dio predavanja su bile prezentacije članova tima projekta, koji su na svojstven način govorili o pravoslavlju i islamu te rado odgovarali na pitanja koja su im framaši postavljali. Susret je prošao u vrlo ugodnoj atmosferi gdje su svi prisutni imali priliku za naučiti nešto novo. Zahvaljujemo duhovnom asistentu fra Jozi Šarčeviću i mladima Frame Dolac na gostoprimstvu i otvorenosti za suradnju.

Renata Glavinka

image 0 02 05 e3d7cbfb1ba8b0e953761d4bd53cb5c612a25b44fb53ef9e4fdd157c168dcf36 V