SHKM KATEHEZA: KAKO BITI SRETAN?

shkm kateheza1U utorak, 25. travnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, održana je kateheza kao priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati od 29. do 30. travnja 2017. godine u Vukovaru. Tema kateheze, koju je predvodio animator instruktor Antonio Topalović, bila je Kako biti sretan?

Nakon uvodnog dijela, sudionici su imali priliku razgovarati o pitanju sreće, njenoj filozofskoj i teološkoj vrijednosti te važnosti u svakodnevnom životu, našim odnosima s drugim ljudima i samim sobom. Nakon što su sudionici imali priliku podijeliti svoja razmišljanja, uslijedio je najprije individualni, a zatim i grupni rad o hijerarhiji motiva naše sreće. Sudionci su se jednoglasno složili da je na prvom mjestu svakako – ljubav, jer sam Bog je ljubav (1 Iv 4,8). Nakon zajedničkog rada uslijedio je voditeljev nagovor o sreći i o tome kako ju postići, gdje se na vrlo slikovit način, uz pomoć balona, sudionicima približila misao, ali također se govorilo o sreći u svjetskoj književnosti gdje se na primjeru Homerovih i Rumijevih djela mogla jasno ocrtati težnja za jednom od najvećih tajni svijeta.

shkm kateheza2Na samom koncu kateheze sudionici su iznijeli svoja zapažanja i refleksiju na rad te je susret završen prikazivanjem službenog spota za himnu Susreta hrvatske katoličke mladeži – Krist, naša nada.

Antonio Topalović