Ravnateljica Ureda za pomoć Crkvi u Srednjoj i Istočnoj Europi u posjeti Centru za mlade Ivan Pavao II.

posjet TetitaneU ponedjeljak, 29. svibnja prostorije Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. posjetila je gđa. Tetiana Stawnychy, ravnateljica Ureda za pomoć Crkvi u Srednjoj i Istočnoj Europi. Nakon susreta s Vinkom Puljićem vrhbosanskim nadbiskupom, predstavnicima Katoličkog bogoslovnog fakulteta, Katehetskog ureda i sjemeništa, te posjete Medijskog centra, gđu. Stawnychy u pratnji s prof. dr. sc. Darkom Tomaševićem, dekanom Katoličkog bogoslovnog fakulteta, vlč. Miroslavom Čavarom župnikom župe BDM Stup, te vlč. Ilijom Orkićem, župnikom župe sv. Ane u Radunicama, predsjednikom Odbora Fondacije za stipendiranje studenata FONSS, u Centru za mlade Ivan Pavao II. dočekala je Renata Vrdoljak, zamjenica ravnatelja Centra koja je predstavila rad i djelovanje Centra za mlade tijekom 10 godina postojanja.

Svoju posjetu gđa. Stawnychy iskoristila je kako bi pogledala zgradu Centra za mlade čiju su izgradnju financijski podržali 2013. i 2015. godine, ali i razgovarala o projektima i aktivnostima koje Centar za mlade nudi mladima u Bosni i Hercegovini. U svom razgovoru istaknula je kako je veoma ponosna što su svojom pomoći podržali izgradnju ovakve institucije koja predstavlja sadašnjost i budućnost za mlade u Bosni i Hercegovini s ponudom koju zgrada od 3 500 m2 nudi, baš kao i programom koji obogaćuje mlade koji sudjeluju u aktivnostima Centra.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje se gđi. Tetiani Stawnychy na posjeti i dosadašnjoj podršci.

Josip Milanović