Planiranje programa za razmjenu mladih u sklopu projekta INSIDE!

Sastanak Inside CopyPočetkom tjedna, od 5. do 8. lipnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je sastanak voditelja projekta INSIDE! koji su tijekom trodnevnog susreta radili na planiranju razmjene mladih koja će se održati od 20. do 30. Kolovoza u Sarajevu.

Na planiranju i razvoju strategije razmjene mladih sudjelovalo je koordinator projekta iz Albanije, gosp. Markeljan Hiluku, Myrveta Keqa, te Roberta Luku, liderica skupine mladih iz organizacije Ambasadori mira. Osim predstavnika iz Albanije, na planiranju su nazočili i predstavnici Caritasa Italiane, Roberta Del Prete, Andrea Bimbi, te Federico Moguol lider mladih iz Italije kao i predstavnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., Gorana Lovrić, koordinatorica projekta, Ivana Klačar, koordinatorica pastoralnih projekata Centra, te Strahinja Savić, lider mladih iz Bosne i Hercegovine.

Susret na kojem se detaljno isplanirao plan i program razmjene mladih iz Bosne i Hercegovine, Italije i Albanije sigurno će obogatiti sve mlade koji se odluče prijaviti i sudjelovati u programu gdje će kroz teorijski i praktični dio mnogo toga naučiti o reciklaži, korištenju napuštenih prostora, interkulturalnom dijalogu, te upoznati Bosnu i Hercegovinu i sl. Projekt INSIDE! ima za cilj stvoriti posebne vještine kod mladih, promovirati aktivizam kod mladih i pružiti im priliku da razmjene međunarodna iskustva o očuvanju ekologije, te predstave primjere dobre prakse. 

Svi mladi koji su zainteresirani sudjelovati na razmjeni mladih iz Italije, Albanije i Bosne i Hercegovine mogu se još uvijek prijaviti putem e-maila: ncm.goga@gmail.com.

Josip Milanović