FRAMA LEPENICA UPOZNATA S PRAVOSLAVNIM OBIČAJIMA

Lepenica radionicaU petak 9. lipnja 2017. godine, u župi Sv. Ane u Banbrdu-Lepenici, na radovitom susretu Franjevačke mladeži, održana je radionica u sklopu međureligijskog projekta Koračajmo zajedno, koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski i Islamskom zajednicom.

Vršnjački edukatori Renata Glavinka i Strahinja Savić su tijekom radionice predstavili aktivnosti Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., kao i ciljeve međureligijskog projekta Koračajmo zajedno. Nakon toga, zajedno s framašima, razgovarali su o vjerskim običajima koji se njeguju u pravoslavlju, zanimljivostima i osobnim iskustvima suživota s pripadnicima drugih vjera, uz isticanje potebe za međureligijskim dijalogom.
Edukatori su također predstavili ljetni ekumenski kamp mira Friedensgrund koji će ove godine biti održan u župi Svete Ane u Radunicama kod Žepča, od 26. srpnja do 3. kolovoza 2017. godine. 
Ovim putem još jednom zahvaljujemo srdačnim domaćinima župe Sveta Ana, kao i susretljivim framašima, koji su bili otvoreni podijeliti svoja iskustva i razgovarati o važnosti svakog pojedinca u procesu izgradnje mira i suživota u svojoj lokalnoj sredini.

Renata Glavinka