Radionice o predrasudama na kampu „Mali putokazi u život“

P1170018Dana 12.07. počeo je drugi dan kampa Mali putokazi u život koji se ove godine održava u župi sv. Ane u Radunicama.
U jutarnjim satima, po završetku doručka, mladi podijeljeni u grupama imali su zadatak, u skladu s nazivom svoje grupe, osmisliti zastavu i ono što je speciifično za njihovu grupu. Tijekom radionice osmišljavanja zastava na temu različitih država i kontinenata, sudionici su pokazali svoju kreativnost i talente.

Kamp je tijekom programa posjetio načelnik općine Mato Zovko, koji je pozdravio sve mlade i poželio im dobrodošlicu. Tijekom obraćanja načelnik Zovko je upoznao polaznike Kampa s događanjima u općini Žepče koja se tiču mladih, i potpore koju Općina daje projektima koji dolaze od strane mladih. Ovom prigodom načelnik Zovko je pozvao polaznike kampa da ponovno dođu u Žepče i posjete ljepote žepačkog kraja. Također je istaknuo da će općina Žepče i u buduće pomagati slične projekte za mlade.

P1160860
U nastavku programu uslijedile su radionice na temu predrasuda, gdje su sudionici imali priliku kroz skečeve predstavljati različite predrasude s kojima se svakodnevno susrećemo u životu. Osim toga, mladi su zajedno s vršnjačkim edukatorima razgovarali na temu različitih predrasuda te o tome na koji način ih možemo nadići.
U poslijepodnevnim satima, svi sudionici kampa su sudjelovali u glazbenoj radionici gdje su pokazali svoje talente u glazbi i osmislili pjesmu kampa. Osim pjesme, imali su zadatak i na slikovit način prikazati kamp i program u kojem sudjeluju.
Po završetku večere, svi sudionici su se okupili ponovno zajedno kako bi se predstavili jedni drugima u skladu s temom svoje grupe. Predstavljanje je proteklo uz smijeh i pjesmu, a onda je uslijedilo uvježbavanje himne kampa.
Dan u kampu u Radunicama je završen s glazbom i plesom.

P1170029