A, kakvo je tvoje djetinstvo?

Razbijen prozor Profimedia 1000x0Siguran sam da oni koji su još kao djeca dok nije bila ova kvalitetnija drvena i PVC stolarija, susjedima razbijali prozore, reći za sebe da su imali sretno djetinjstvo. Nakon razbijenog prozora štetu bi nadoknadili ili sami vlasnici ili roditelji čija su djeca bila nestašna tako što su ponovno postavili staklo na prozor i nije se kompliciralo u odnosu s ljudima.
Tako je i s nama. Griješeći pokazujemo da smo poput ove nestašne djece, a korizma je odlična prilika da nadoknadimo štetu.

Odluči se već večeras za nadoknadu. Dođi na biblijsko razmatranje!

Razmatranje Božje riječi sastoji se od nekoliko dijelova. Prvi je čitanje, u kojem se svatko od nazočnih zaustavlja na riječi ili rečenici koja ga se najviše dojmila. Nakon ovoga slijedi meditacija gdje prebiremo, poput Blažene Djevice Marije, u srcu ono što nam se dojmilo. Potom slijedi molitva – komunikacija s Bogom.

Zadnji dio razmatranja Božje riječi jest kontemplacija. U ovom dijelu se služimo svojom maštom. Kontemplacija je putovanje, putovanje u mjesto i vrijeme u okvir događaja kojeg razmatramo. Razum i razmišljanje ostavljamo po strani. Služimo se spoznajom srca, uživljavamo se u događaj, sudjelujemo, upijamo Isusovo ponašanje. Biti s Isusom u društvu – to je cilj razmatranja Božje riječi. U razmatranju Božje riječi ne trebamo očekivati čudesna prosvjetljenja. Učimo se Boga tražiti, Boga slušati u šutnji!

U srijedu, 14. veljače u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u kapelici, s početkom u 19,30 sati bit će upriličena Biblijska večer za mlade.

Stipica Lešić