Udruga katoličkih studenata Emaus predstavljena na susretu katoličkih udruga i karizmatskih pokreta Vrhbosanske nadbiskupije

WhatsApp Image 2018 09 29 at 18.11.57Po prvi put na teritoriju Vrhbosanske nadbiskupije, u subotu 29. rujna na blagdan sv. arkanđela Mihaela, Rafaela i Gabrijela, okupile su se, u Svećeničkom domu, sve odobrene katoličke Udruge i karizmatski pokreti.
Susret je započeo molitvom i pozdravom uzoritog Vinka kardinala Puljića, koji je izrazio radost radi velikog odaziva na susret naglasivši kako se svi okupljeni nadopunjavaju u svom evangelizacijskom djelovanju.

Uslijedilo je obraćanje predstavnika Udruga i pokreta, gdje se nazočnima i obratio Davor Puljić, član Udruge katoličkih studenata Emaus. Nazočnima je predstavljen cilj i područje djelovanja udruge, aktivnosti koje udruga Emaus realizira, ali i važnost postojanja ove Udruge, koja osim što hrabri mlade, nudi im priliku ojačati ih.

Nakon predstavljanja, nazočni su se uputili prema katedrali, gdje je upriličeno misno slavlje. U svojoj propovijedi kardinal je posvijestio važnost razlučivanja duhova kao karizmi Duha Svetoga.
„Mnogi pogrešno tumače, te suzbijaju termin duhova što odaje pogrešno shvaćanje njihove svrhe. Naglasio je i kako svaka Udruga i karizmatski pokret moraju imati duhovno vodstvo, dakle svećenika, koji će pratiti i razlučivati duhove. To je u skladu s crkvenim učiteljstvom i u ispravnom naviještanju i svjedočenju evanđelja, što je objasnio kao pravi put Crkve. Sve mora početi od župe, a onda u biskupijskoj zajednici, odakle se može širiti dalje. Ovime se Crkva iznutra obnavlja.“- kazao je uzoriti. Po završetku sv. mise, sudionici su se uputili prema svećenikom domu na zajedničko druženje i okrjepu što će u budućnosti sigurno poboljšati rad Udruga.

Davor Puljić