NCM „IP II.“ je…

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. još od 2007. godine, predstavlja mjesto koje mladima nudi mogućnost odgoja i rasta u vjeri, nudeći im priliku za susrete s drugim i drugačijim, razvijajući svoje talente, sposobnosti kroz dodatno neformalno obrazovanje.

Uz Božju providnost, ali i zauzetošću mladih kao glavnih nositelja aktivnosti, te potporom prijatelja i donatora Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. broj aktivnosti koje NCM Ivan Pavao II. realizira, tijekom jedne godine se povećava.

Upravo zbog toga, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. je institucija koja skrbi o mladima Vrhbosanske nadbiskupije, ali i cijele Bosne i Hercegovine kroz više od 40 aktivnosti tijekom jedne školske (akademske) godine, te okuplja više od 10 000 mladih koji kreiraju bolju i ljepšu Bosnu i Hercegovinu.

Rad i djelovanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. temelji se kroz tri okosnice područja djelovanja, a to su: obrazovanje, susreti i duhovnost i to kroz sve aktivnosti Centra za mlade Ivan Pavao II. koje mladima osim prilike da pokažu svoju kreativnost, talente nude mogućnost da slobodno izraze svoje darove, nadograde postojeće znanje ali i ojačaju svoju vjeru kroz projekte kao što su: Formacija animatora Mladi za mlade, Katolička malonogometna liga Vrhbosanske nadbiskupije, Koračajmo zajedno, “Because we care” – projekt o zaštiti djece i maldih, Mali putokazi u život, 72 sata bez kompromisa, Dekanatski susret krizmanika, Vijeće za mlade Vrhbosanske nadbiskupije, Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, Emisija za mlade „Radost mladosti“ i još mnogo toga.