Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

"FONSS" potpisao ugovore s 39 stipendista

FONS 2019U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. (NCM) u Sarajevu, 7. prosinca, po 15. puta Fondacija za stipendiranje studenata - FONSS svečanim je činom potpisivanja podijelila stipendije za 39 studenata.
Susret je započeo okupljanjem stipendista u Centru za mlade i misom koju je predslavio vlč. Ilija Orkić, župnik u Radunicama, uz koncelebraciju dr. vlč. Šime Maršića, ravnatelja NCM-a. Na početku mise vlč. Orkić je potaknuo nazočne studente da se mole za sve dobročinitelje, a posebice svoje roditelje koji su toliko ljubavi i vremena uložili kako bi oni sada mogli studirati. 

Opširnije:"FONSS" potpisao ugovore s 39 stipendista

Advent na Stupu

advent na stupuVeć četiri godine župa Stup u suradnji sa Hrvatskim kulturno-umjetničkim društvom „Don Ivan Trobentar“ organizira akciju „Advent na Stupu“.
Ove godine i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ imat će čast sudjelovati na spomenutoj akciji, gdje će djelatnici i volonteri Centra za mlade tijekom Došašća subotom i nedjeljom prodavat razne delicije, a sav prihod će se donirati u humanitarne svrhe.
U kućici Centra za mlade svake subote od 18.00 do 23.00 sati i nedjeljom nakon svetih misa svi posjetitelji moći će ugodno iznenaditi svoj stomak. Bit će tu raznih delicija i toplih napitaka, od kojih izdvajamo sarmu koju će pripremiti kuhari Centra za mlade, kao i kolače koje su pripremili djelatnici i prijatelji naše organizacije.
Ovom prigodom pozivamo sve dobre ljude da dođu na Stup i budu dio ove lijepe priče, te svakako daju svoj mali doprinos za pomoć ljudima koji su u potrebi, kako bi u ove hladne dane ugrijali njihova srca i vratili im vjeru u život i ljudsku dobrotu.

Na koncu zahvaljujemo župniku župe Stup, vlč. Miroslavu Ćavaru na pozivu i ustupljenoj kućici, te se radujemo što možemo biti dio ove čarolije koja će se do 22.12. svaki vikend održavati u župnom dvorištu.

Vidimo se i dobrodošli na „Advent na Stupu“.

Ivana Klačar

Volonteri- snaga i potreba zajednice

Dan volontera JosipVolim volontirati jer to upotpunjuje moj život. Volim volontirati jer pomažemo ljudima kojima je potrebna pomoć, te se zbog toga osjećam bolje i sretnije! Volontiram jer su ovom svijetu potrebni volonteri!- dio je poruka koje se jučer krasile prostorije Importanne centra u Sarajevu u kojem je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. obilježio Međunarodni dan volontera.

Opširnije:Volonteri- snaga i potreba zajednice 

Članovi UKS-a "Emaus" posjetili Narodno pozorište

IMG 772bbd05ccf1a554431d7ad57870f679 V 1U petak 29. studenoga 2019. godine, članovi UKS „Emaus" posjetili su Narodno pozorište i pogledali dramsku predstavu Dogville.
Udruga katoličkih studenata "Emaus" već duži niz godina u sklopu svojih aktivnosti organizira jednodnevni izlet pod nazivom "Pohod Sarajevu". Ovim susretom mladima želimo pružiti priliku da upoznaju grad u kojem studiraju u drukčijem svjetlu. Kroz posjete raznih kulturnih spomenika, ustanova i događaja nastojimo potaknuti studente na izgradnju osobnog kulturnog života. Ove godine u cilju promoviranja kulturnih događanja koja su obilježila akademsku 2019. godinu, studenti su posjetili Narodno pozorište u Sarajevu, te pogledali predstavu Dogville u režiji Lajle Kaičkija.

Opširnije:Članovi UKS-a "Emaus" posjetili Narodno pozorište

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Prosinac 2019
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE