Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Problem zanemarivanja djece važan za sve generacije

vrijedni paznje stupKatolički školski centar Sv. Josip – Stup u srijedu, 9. siječnja je ugostio vršnjačke edukatore Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Povod je bio održavanje radionica pod nazivom Vrijedni pažnje u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Edukatori, Tomislav Barišić i Tamara Bakula su u dva odjeljenja šestoga razreda osnovne škole upoznali učenike s problemom zanemarivanja koji je sve prisutniji u Bosni i Hercegovini. Nakon što su se međusobno predstavili, učenici su kroz neformalni razgovor upoznati s aktivnostima Centra za mlade Ivan Pavao II. te pozvani da i oni, iako mladi, sudjeluju u izgradnji međusobnog povjerenja i znanja kroz prilike koje im Centar za mlade pruža. U izlaganju navedene radionice, čuli su mnoštvo novih informacija i iskustva koje njima mogu pomoći da u svom razredu i okolini prepoznaju taj problem te, u skladu sa svojim godinama i mogućnostima, pruže adekvatnu pomoć.

U razgovoru s učenicima moglo se zaključiti da su se i sami susretali s takvim situacijama ali i spremnost da jedni druge uključuju u komunikaciju, druženje i igru. Također, kroz interaktivno sudjelovanje pokazali su svoju kreativnost u grupnim zadacima gdje su morali upotrijebiti svoju maštu te neki lik iz bajke uzeti kao žrtvu zanemarivanja. Podsjetimo, u suradnji s organizacijom World Vision Bosne i Hercegovine, Centar za mlade Ivan Pavao II. kroz svoje projekte nastoji upoznati učenike ali i odrasle s ovom temom, o kojoj navedena organizacija vodi brigu i želi potaknuti građane BiH da shvate važnost ovoga problema te da se ne ustručavaju reagirati ako su upoznati s nekim problemima ove vrste.

Zahvaljujemo pomoćnoj direktorici osnovne škole KŠC-a Stup Ivani Šlipogor što je omogućila ovu suradnju, te svim nastavnicima koji su željeli svoje razrede pobliže upoznati s ovim problemom.

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2019
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE