Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Andriana Mutapčić- Prilika za pronaći stalno zaposlenje

adriana pripravnicaProteklog mjeseca u sklopu projektnih aktivnosti projekta P.O.W.E.R.- Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom uspješno su potpisani ugovori s 11 poduzeća i pripravnika u Bosni i Hercegovini, te 10 njih u Crnoj Gori. Važnost zapošljavanja osoba s invaliditetom treba gledati kroz perspektivnu kvalitetnog upravljanja ljudskim potencijalima koje se mogu, ali i trebaju iskoristiti za ukupni razvoj poslovanja organizacije, a ne samo kao obvezu nametnutu zakonom. Upravo tu važnost zapošljavanja osoba s invaliditetom prepoznalo je i nekoliko poslodavaca u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori koji su osigurali priliku pripravnicima za jednogodišnjim usavršavanjem i razvojem kroz pripravnički staž.

Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije mjesto je koje će u narednoj godini dana svojim angažmanom obogatiti Andriana Mutapčić, 34-godišnja djevojka koja je završila Školu za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, smjer kuhar. Ova vesela djevojka koja u djetinjstvu nije imala posebnih snova, kroz pripravnički angažman očekuje da nauči nešto novo, stekne znanje ali i ima radnu obvezu kako bih ispunila vrijeme ali i bila od koristi u zajednici.

Moje mišljenje je da se na ljude s invaliditetom gleda s neke visine u Bosni i Hercegovini, te bih željela da u budućnosti to ne bude tako- kazala nam je Andriana kada smo je upitali što misli o pravima osoba s invaliditetom danas, naglasivši da je njen invaliditet na nju utjecao tako što je društvo najčešće zbog invaliditeta i izbjegavalo. Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije je firma koja se bavi novinarstvom. U to je uključeno ne samo stvaranje novine nego i pakiranje te pripremanje različitih materijala, skeniranje i kopiranje. Mislim da ima za cilj, između ostaloga, pomoći mladima s invaliditetom. Bit ću iskrena i reći ću da me ekipa s kojom radim nije odmah prihvatila kako sam mislila da hoće, jer svi imaju svoje poslove te se njima bave. Nadam se da će me prihvatiti vremenom dok budem radila u Katoličkom tjedniku- istaknula je Andriana.

ADRIANA 2 PRIPRAVNICANa kraju našeg razgovora Andriana je kazala pohvalila projekt P.O.W.E.R. jer nudi konkretnu pomoć osobama s invaliditetom, posebno što mladima omogućuje steći nova znanja i priliku za pronaći zaposlenje, te se nada kako će kroz pripravnički staž naučiti nešto što će joj kasnije pomoći da pronađe stalno zaposlenje.

Andriani, kao i ostalim pripravnicima koje ćemo uskoro predstaviti, bez obzira na izazove koji ih očekuju, želimo mnogo sreće i uspjeha u svima zadaćama i aktivnostima, vjerujući da će iskustvo stečeno kroz aktivnosti projekta P.O.W.E.R. obogatiti ih. Da je za zapošljavanje osoba s invaliditetom potrebno tek malo dobre volje pokazali su i poslodavci iz BiH i Crne Gore kojima također želimo produktivnu i uspješnu godinu u nadi da će na najbolji mogući način iskoristiti svoje resurse za što kvalitetnije tržište rada.

Podsjećamo da projekt P.O.W.E.R. financira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 459.776 eura, od čega Europska unija financira 390.800 eura. Projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt traje dvije godine i realizira se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Josip Milanović 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2019
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE