Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Koračajmo zajedno: Bogatstvo u različitosti važno za učenike u Kreševu

20190205 125214 KopirajU utorak, 5. veljače održana je edukativna radionica za učenike iz osnovne škole dr. Boris Ćorić iz Kreševa. Radionicu su realizirali edukatori Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao, Žaklina Brnadić i Mateo Bunjevac, a održana je u sklopu međureligijskog projekta Koračajmo zajedno. Edukatori su učenike upoznali s problemom stereotipa i predrasuda u nađem društvu, što je ujedno i tema radionice, te su kroz interaktivni razgovor s mladima pokušali otkriti na koji način takva ponašanja mogu utjecati na svakodnevni život i međusobnu komunikaciju unutar društva. 

Prvi dio radionice je obilježila vježba pod nazivom Ti si ti, ja sam ja nakon koje su grupnim razgovorom, učenici devetog razreda, istaknuli bitne čimbenike iz društva i okruženja po kojima se razlikujemo ali koji su istovremeno i naše bogatstvo. Spomenuti projekt, Koračajmo zajedno, nastoji kroz svoj rad i djelatnost potaknuti i osvijestiti mlade o važnosti izgradnje međusobnog dijaloga i mira kojim obogaćujemo naše društvo te stvaramo jednu nit povezivanja različitosti gdje mladi otkrivaju ljepotu suživota i međusobnog uvažavanja. 

Ovom prilikom, Centar za mlade se zahvaljuje osnovnoj školi dr. Boris Ćorić na suradnji i prepoznavanju važnosti ovoga projekta za društvo, te se radujemo budućoj suradnji.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE