Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Edukacija o odgojnoj vrijednosti sporta

edukacija 2 CopyProtekli vikend, 9. i 10. ožujka u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je sportska edukacija na temu Odgojna vrijednost sporta. Voditelj edukacije je bio gosp. Daniele Tacchini iz Pastoralnog sportskog centra iz Italije koji mlade okuplja već 75 godina te imaju veliko iskustvo u radu s mladima i djecom.

U dva dana edukacije mladi i prosvjetni djelatnici koji rade s mladima u BiH imali su priliku čuti i vidjeti jako dobre stvari, tj. kako se može i mora mladima prenijeti ljubav prema sportu i koliko je sport od velike važnosti u životu svih nas. Kroz razne teorijske i praktične vježbe naglasio je da je sport jako bitan u odgajanju djece i mladih. Kroz sport se ostvaruje poziv na zajedništvo, na dijeljenje, na međusobnu suradnju, razvija se inteligencija, uči se vodstvu i osnažuju duh i tijelo.

Edukacija sportska CopyTeme koje su mladi i prosvjetni djelatnici imali priliku zajedno učiti s voditeljem edukacije, gosp. Daniele Tacchini bile su raznovrsne, a imale su za cilj objasniti kako se općenito kroz raznovrsne sportske igre s djecom i mladima razvija jedan bitan edukacijsko-metodički odgoj. U sportskom duhu sudionici su imali priliku vidjeti i uvjeriti kako se od tradicionalnih igara na vrlo jednostavan način može postići sportska aktivnost. Drugi dan edukacije sudionicima je voditelj pokazao vježbe i igre kao osnovu za nogomet, rukomet, odbojku, košarku... Također je naglašeno kako se tijekom rada s djecom i mladima uvijek treba razgovarati sportskim jezikom kako bi im se na što ljepši i privlačniji način prikazao sport a oni isti zavoljeli što prije.

Na kraju radnog dana mladi su nazočili KMNL ligi koja se održava u sportskoj dvorani Renovabis. Zadnji dan edukacije, u nedjelju, susret je započeo svetom misom koju je slavio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade, a susret je zaključen zajedničkim ručkom.

Edukacija o sportu CopyZahvaljujemo se svim sudionicima i voditelju edukacije koja je probudila u mladima još snažnije zanimanje za sportsku djelatnost te potaknula mnoge na duhovni i fizički rast kroz sport.

Gorana Lovrić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2019
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE